SUČELJAVANJE KANDIDATA-OTVORENO HRT:Aktualna gradska vlast se pokazala neuspješnom, moglo se učiniti puno više. Gospodarstvo mora biti u fokusu!

Ovih dana započela su sučeljavanja kandidata, a svi kandidati su u jednom složni, a to je da Osijek treba promjenu i mora bolje.
Što li to muči Osijek? Pitanje je o kojem treba razmisliti. Kraj bogat prirodnim resursima, kulturnom materijalnom i nematerijalnom baštinom, ljudskim potencijalom, 
kraj u koji su nekada doseljavali i nastanjivali se oni koji su odlazili iz drugih krajeva trbuhom za kruhom, danas postane glavna tema raseljavanja i demografskog propadanja. Promašene politike svih dosadašnjih vlada ovakvo su ozračje stvorile u cijeloj državi, a u Osijeku se u zadnje četiri godine otišlo i korak dalje. Na veliku štetu građana proveden je eksperiment gdje je koalicija SDP – HDZ instalirala čovjeka u osmom desetljeću života. Čovjeka koji je na čelo grada došao iz mirovine i to mirovine koja je daleko viša čak i od prosječne hrvatske plače, a svakako od osječke, koja je niža od državnog prosjeka.
 
Dakle, što to muči Osijek? Osijek muči eksperiment u kojem su se na lokalnim izborima 2013. udružile sve stranke od krajnje ljevice do krajnje desnice i stvorile jednu neprirodnu i apsolutno neproduktivnu situaciju, a na čelo su stavili čovjeka koji je cijeli svoj vijek šetao od stranke do stranke, sudjelovao u svim političkim zbivanjima, a ponešto dobroga napravio jedino u razdoblju mirne reintegracije, a u postupku privatizacije koja se provodila u Hrvatskoj bio jedan od glavnih aktera i tu je dao svoj obol koji je doveo do ovog raspada sistema koji u Hrvatskoj danas proživljavamo, a svoju politiku primjenjivao je i ove četiri godine u gradu Osijeku pa je tako novac iz gradskog proračuna curio na sve strane. Osam takozvanih koalicijskih partnera koje je okupio oko sebe jedino što su radili bilo je postavljanje klipova jedni drugima. U organizaciji cijeloga gradskog sustava pokazao se iznimno nevješt i proveo je gotovo tri godine u kadroviranju i dovođenju u sustav takozvanih stručnjaka koji su se svi odreda pokazali kao potpuni promašaj. Bile su to četiri godine obilježene podobnošću, a sposobnost se čak kažnjavala kao nešto što je potpuno nepoželjno. Rezultat svega je da se u četiri godine nije napravilo ništa, da se čak nisu niti pripremali projekti, već se sada na kraju mandata tuđi prezentiraju kao svoji. Cijenu svega platili su naravno građani.
 
Treba li biti pesimist zbog ovakvog stanja? Ne treba, kaže Dragan Vulin koji je svjestan problema, ali kako ističe da Osijek ima svoje potencijale i dalje: prirodno okruženje, geografski položaj, sjecište važnih prometnih putova, ljudske potencijale, svoje kulturno i povijesno nasljeđe, a sve to skupa je temelj na kojem se može raditi. Osijek je danas na jednoj važnoj prekretnici i odabere li mudro marljivim radom i suradnjom svih dionika, te primjenom znanja Osijek će izrasti u regionalnu metropolu kakva i zaslužuje biti. Dragan Vulin ističe da u ovom trenutku gospodarstvo mora biti u fokusu. Građani ne bi otišli da su mogli živjeti životom dostojnim čovjeka. Aktualna gradska vlast se pokazala neuspješnom moglo se učiniti puno više. Nema se vremena čekati treba odmah od 21. svibnja početi raditi.
 
 
Osijeku ne trebaju stare potrošene metode i političari, ne trebaju mu pjesnici, niti oportunistički populisti. Osijeku treba ozbiljan i sustavan rad. Treba zasukati rukave i stvoriti uvjete da ljudi mogu svoju egzistenciju ostvariti u našem gradu i zaslužuje da naši sugrađani žive jedan dostojanstven život i da budu ponosni na svoj grad.
 
Više na: 
   

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba