Predstavljanje programa kandidata HDSSB-a za župana OBŽ Karla Šatvara u Valpovu

Suradnja javnog, poslovnog i civilnog sektora za gospodarski rast i razvoj i otvaranje novih radnih mjesta je svakako ono što je fokus mog programa istaknuo je Karlo Šatvar naš kandidat za župana koji je danas s članovima HDSSB predstavljao svoj program u Valpovu, te je dodao da je ravnomjeran razvoj svih dijelova županije jedna od osnovnih stavki bez koje nema niti općeg napretka. 
Svaki dio ima svoje specifičnosti, ali kao cjelina imamo bogatstvo prirodnih resursa za razvoj poljoprivrede, ali poljoprivrede u kojoj opstaju i mali proizvođači i koja prati korak s novim tehnologijama te je usmjerena ne samo na proizvodnju pšenice i kukuruza kao jedinih ratarskih kultura, već koja je usmjerena na proizvodnju voća i povrća, a zadaća njega kao župana bit će da okrene jedan novi list u tom sektoru i da bude na usluzi malim proizvođačima i otvori im vrata u plasmanu njihovih proizvoda te zastupa njihove interese kod Vlade, koja treba osigurati siguran plasman proizvedenih roba, a to znači između ostalog i osigurati interventni otkup kako bi se naša sela opet napunila stočnim fondom i ratarskom proizvodnjom, a ne da smo prisiljeni kupovati nekvalitetnu uvoznu hranu. Ono što je potrebno je ponovno omogućiti malim proizvođačima da mogu živjeti od svoga rada i taj segment treba poticati, veliki se i sami snađu. 
 
Međutim, ono što je ipak na prvom mjestu je gospodarstvo i vračanje prerađivačkih kapaciteta u naše područje. Istaknuo i da će veliku pozornost posvetiti poduzetnicima i obrtnicima u Osječko-baranjskoj županiji jer jedino oni mogu jamčiti razvoj Županije, te dodao kako je na računu Osječko-baranjske županije oročeno je tridesetak milijuna kuna i da smatra kako je te novce potrebno uložiti isključivo u gospodarstvo, odnosno pomoći poduzetnicima i obrtnicima. Jedino takvo ulaganje jamči višestruku korist za sve stanovnike Osječko-baranjske županije.
Jedan od velikih potencijala vidi i u razvoju kontinentalnog turizma. Da bi ostvarili znatnije prihode potrebno je bolje uvezivanje i koordiniranje turističkog sektora na razini Županije, sada je sve to sporadično i stihijski prepušteno lokalnim sredinama, koje često nemaju dostatnih kapaciteta za veći iskorak i tu im je potrebna pomoć.
 
Nikako se ne smije zanemariti niti obrazovanje. U prvom redu treba ulagati u osuvremenjivanje nastave jer što će nam zgrade ako nemamo djece koja će pohađati nastavu. Treba jednako tako voditi računa da je potrebna veća socijalna osjetljivost u odnosu na učenike koji žive na selima jer nisu isti troškovi školovanja za nekoga tko živi npr. u Osijeku i srednjoškolca ili studenta koji mora ili putovati do grada u kojem se može školovati ili plaćati stanovanje u mjestu školovanja. 
 
Više na:
   

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba