Kandidat HDSSB-a za Osječko-baranjskog župana Karlo Šatvar predstavio u Našicama svoj program kao i kandidata za gradonačelnika Našica Zdravka Kubicu

Moramo omogućiti ravnomjeran razvoj Osječko-baranjske županije, a to podrazumijeva i veća ulaganja u grad Našice, rekao je Šatvar. Ravnomjeran razvoj svih dijelova županije jedna je od osnovnih stavki bez koje nema niti općeg napretka. Suradnja javnog, poslovnog i civilnog sektora za gospodarski rast i razvoj 
i otvaranje novih radnih mjesta je svakako ono što je fokus mog programa, ističe Šatvar, koji smatra da je potreban teritorijalni preustroj Hrvatske, odnosno da je potrebno okrupniti županije te im povećati upravne ovlasti i provesti decentralizaciju kako bi mogle kreirati politiku u skladu sa svojim potrebama. Došlo je vrijeme kada je potrebno okrenuti novi list, trebaju se raditi novi projekti i novi načini poticanja koji će biti u skladu s potrebama novog doba jer stari modeli su svoje odradili. Ne možete danas više npr. bazirati poljoprivrednu proizvodnju na uzgoju kukuruza i pšenice, potrebno ju je osuvremeniti i orijentirati se i na proizvodnju voća, povrća i drugih kultura. Da bi se naš kraj u tom pogledu pokrenuo potrebne je uvesti nove tehnologije, sustave navodnjavanja i u prvom redu pružiti proizvođačima pomoć u plasmanu svojih proizvoda, a svakako je potrebno vratiti malog seljaka u naša sela, a to znači zastupati njegove interese kod Vlade, koja treba osigurati siguran plasman proizvedenih roba, što između ostalog podrazumijeva i osigurati interventni otkup kako bi se naša sela opet napunila stočnim fondom i ratarskom proizvodnjom, a ne da smo prisiljeni kupovati nekvalitetnu uvoznu hranu. Ono što je potrebno je ponovno omogućiti malim proizvođačima da mogu živjeti od svoga rada i taj segment treba poticati, veliki se i sami snađu. 
 
Međutim, ono što je ipak na prvom mjestu je gospodarstvo i vračanje prerađivačkih kapaciteta u naš kraj. Šatvar je istaknuo i da će veliku pozornost posvetiti poduzetnicima i obrtnicima u Osječko-baranjskoj županiji jer jedino oni mogu jamčiti razvoj Županije, te dodao kako je na računu Osječko-baranjske županije oročeno tridesetak milijuna kuna i da smatra kako je te novce potrebno uložiti isključivo u gospodarstvo, odnosno pomoći poduzetnicima i obrtnicima. Jedino takvo ulaganje jamči višestruku korist za sve stanovnike Osječko-baranjske županije. Priliku za razvoj vidi i u razvoju kontinentalnog turizma za što je potrebno uložiti veći napor i trud u to da se od naše županije stvori prepoznatljiva turistička destinacija. Potencijal postoji, postoje resursi i ljudi, ali je potrebna bolja koordinacija i suradnja svih dionika kako bi se ostvario znatniji prihod. Isto tako važnim smatra i područje obrazovanja pri čemu naglasak stavlja na potrebu bolje opremljenosti škola koje bi udovoljavale zahtjevima 21. stoljeća jer što će nam zgrade ako nemamo djece koja će ići u  te škole. Bez kvalitetnih uvjeta i suvremeno opremljenih škola stvaramo nekonkurentnu radnu snagu koja zaostaje za potrebama tržišta rada suvremenog doba. Kako bi se poboljšali uvjeti te pomoglo i roditeljima u rasterećenju prenategnutog kućnog proračuna potrebno je osigurati besplatni obrok za učenike u školama, a potrebna su i veća izdvajanja za srednjoškolce i studente jer činjenica je da ako ne živite u Osijeku ili Zagrebu školovanje vas košta malo bogatstvo.  
 
 
Kako bi se stvari promijenile nabolje i naš kraj opet postao mjesto u koje se ljudi doseljavaju treba nam nova energija i ozbiljan rad. Motivacija i želja za ostvarivanjem ciljeva je velika, a prvi i osnovni cilj je pokrenuti gospodarstvo i stvoriti poduzetničko okruženje, a to znači i radna mjesta koja će omogućiti ne samo puko preživljavanje, već dostojanstvenu egzistenciju. Želimo li boljitak moramo znati što radimo, zasukati rukave i držati korak s vremenom i svijetom oko nas. Zajednički i uvijek na usluzi narodu napravit ćemo ovaj korak jer naš kraj mora bolje od ovoga što proživljava danas, zaključio je Šatvar.   
Više na:
   
 

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba