Druženje s mještanima Sarvaša

Danas su kandidati posjetili Sarvaš i u neposrednom dijalogu s građanima razgovarali o svome programu, ali i poslušali što građani imaju za reći o problemima koje uočavaju, o tome što smatraju da nedostaje Sarvašu i gradu općenito, što je dobro, a što bi mijenjali. 

Vulin je istaknuo da će on i njegovi suradnici u prvome redu biti u službi građana i njima na usluzi. I primarno ono za što će se boriti za pravo sugrađana na dostojanstven život i ostvarivanje egzistencije od svoga rada. Nikakvih nerealnih i megalomanskih obećanja neće davati, ono što nudi su konkretne mjere koje su realne i provedive. Potrebno je zaustaviti besmisleno rasipanje novca i usmjeriti ga na pametan i odgovoran način i tako ostvariti i veću socijalnu ravnotežu u smislu potpora najpotrebitijih građana, ali ono što je na prvome mjestu je razvoje gospodarstva i otvaranje radnih mjera. Gradonačelnik ne može povećati mirovine, ali može osigurati besplatan javni gradski prijevoz te jeftiniju vodu i odvoz otpada umirovljenicima s najnižim mirovinama, može omogućiti besplatne vrtiće i besplatne udžbenike za one najpotrebitije te provesti niz drugih socijalno pravednih i realno provedivih mjera. Potrebno je iskoristiti sredstva gradskoga proračuna za potpore gospodarstvenicima i gospodarstvenike staviti u fokus kako bi im se stvarali uvjeti za širenje proizvodnje i otvaranje radnih mjesta jer bez radnih mjesta ljudi nemaju razloga niti ostajati u gradu, a još manje se imaju razloga vračati.

 

 

Gradonačelnik mora biti energičan i angažiran u stvaranju prilika za razvoj gospodarstva, jer to su samo puke tlapnje da se ništa ne može napraviti i izgovori za one kojima se ne da zasukati rukave. Jedan primjer lošeg gospodarenja u zadnje četiri godine je npr. odnos prema turizmu. Ovaj sektor je u prošle četiri godine bio u potpunosti zapostavljen i nitko se u gradu nije bavio njime. Turizam je grana koja nudi brojne mogućnosti i Osijek bi trebao biti glavni generator cjelokupne turističke ponude cijele regije. Treba sustavno raditi na umrežavanju, na strategiji turističkog razvoja i poticati proaktivno turističku ponudu. Osijek treba iskoristiti okruženje pogodno za razvoj ruralnog turizma i sustavno raditi na promidžbi grada i okolice i turističkih potencijala. Razvijati kulturnu ponudu, konferencijski turizam, zdravstveni i rekreativni turizam, moto i ciklo turizam, vikend turizam, itd. Ima potencijala za različite skupine od obitelji, preko zaposlenih, studenata do umirovljnika. Potencijal postoji samo ga treba iskoristiti i uložiti više napora u razvoj ovoga sektora kako bi građani imali koristi, a ne dopustiti da se u Hrvatskoj događa Europsko rukometno prvenstvo, a Osijek bude izostavljen iz cijele priče, a za to je odgovorna gradska vlast koja jednostavno nije marila, koja je bila indolentna. Potrebno je posložiti cijeli sustav da bude funkcionalan i imati želju boriti se bolji život u ovome gradu. Vulin i njegovi suradnici su mještanima Sarvaša poručili da oni motivaciju imaju i da će nakon izbora zajednički razviti grad i pretvoriti Osijek u slavonsku metropolu u pravom smislu te riječi. 

 

Više na: 
   

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba