Druženje sa stanovnicima Retfale

Retfala je uvijek bila mjesto mirnog obiteljskog života,  do 2013. godine za ovaj dio grada mogli smo reći da se intenzivno razvija i postaje jedna zaokružena gradska cjelina. Tako se npr. u krugu od 300 m koji čini centar ovog dijela grada osim DVD-a Retfala nalazi još i Dom zdravlja, ljekarna, banka, pošta, tržnica, knjižnica, prostorije GČ Retfala, više autopraonica, mehaničarske radionice, pizzerie, trgovine tipa marketa, cvječarnice, mesnice, i dr. 
Razvoju Retfale svakako je doprinijela i odlična prometna povezanost sa centrom grada. Kroz Retfalu prolazi jedna od najznačajnijih prometnih žila kucavica grada koja stanovnicima ovoga dijela grada čini lako dostupnim ostale dijelove grada Osim dobre cestovne mreže ovaj dio grada odlično je pokriven mrežom javnog prijevoza, pa osim autobusa kroz Retfalu prolazi i tramvajska pruga kojom tramvaj prometuje svakih 8 minuta, a u vremenu do 2013. na ovaj dio grada proširena je i mreža biciklističkih staza, a zapadna obilaznica, koja višestruku ubrzava promet i umanjuje gužve u ovome dijelu grada, postoji zahvaljujući našem programu, radu i lobiranju.
 
Ovo je jedan plastični primjer kako se razmišljalo i razvijalo grad do 2013. godine kada ga je preuzeo Vrkić i stavio u mirovinu. Retfala ima brojne komparativne prednosti koje je trebalo nastaviti razvijati. Da bi se Retfala nastavila razvijati nisu dovoljni samo sadržaji koji život čine lakšim i sigurnijim, već su potrebni i sadržaji koji život čine kvalitetnijim i ugodnijim. Da bi kvaliteta života u ovom dijelu grada zaista postigla razinu visokog standarda potrebno je razvijati i komponentu kulturnih i društvenih sadržaja. Prije 2013. započeta je izrada idejnog projekta natkrivene tržnice i prostorija za rad i djelovanje mjesne samouprave te prostorija namijenjenih radu brojnih udruga koje djeluju na ovom području grada, bilo je potrebno urediti i osigurati djeci i mladima sportsko igralište, a započete su pripreme za izgradnju sportsko – rekreacijskog centra na Pampasu. No, što se u ove četiri godine od svega toga dogodilo? Apsolutno ništa. Na karaju Vrkićeva mandata pojavio se investitor koji bi napravio školu nogometa, ali i njega smo doveli mi, a hoće li ta planirana investicija uspjeti se i realizirati na kraju je upitno jer u zbrkanoj Vrkićevoj administraciji cijeli mandat ne zna lijeva što radi desna pa nam grad u muci lebdi negdje u limbu iščekujući završetak agonije.
 
 
Toj agoniji kraj će doći 21. svibnja poručio je Vulin, koji je zahvalio sugrađanima na potpori koja iz dana u dan jača, te obećao da je spreman odmah započeti s radom. Neće gubiti vrijeme i čekati da nešto padne s neba. Ovaj grad ima toliko puno mogućnosti, ali treba biti spreman zasukati rukave i raditi, treba gradskim proračunom upravljati odgovorno i zaustaviti da novac curi na sve strane. Štogod Vrkić rekao, nije istina da se sa više od 1,5 milijarde kuna baš ništa nije mogao napraviti. Ovaj grad treba novu energiju, koja je kreativna i stvaralačka i nove ljude neopterećen „repovima“  i biti će velik, silan grad. To nije tlapnja, to je realnost. Osijek ima sve potrebne potencijale koji mu trebaju da bude metropola ovoga dijela regije i mi se ne možemo zadovoljiti ničim manjim, niti trebamo težiti nečemu manjem od toga. 
 
Više na: 
   

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba