Druženje sa sugrađanima u Novom gradu

Dobro raspoloženje i naboj pozitivne energije mogli su se osjetiti kod naših sugrađana u Novom gradu koji su nam došli dati potporu. Činjenica je da u Osijeku u zadnje četiri godine gotovo ništa nije napravljeno, isto tako činjenice je da Osijek mora bolje, a toga su svjesni apsolutno svi. Svakodnevno smo okruženi pozitivnom energijom i ljudima koji su spremni za promjene!
Ne smijemo brendirati grad po siromaštvu i odlascima. Ne plakati, već nuditi rješenja. Potrebna je nova energija. Pružiti nadu i primjerom pokazati da se može i mora bolje. Nakon izbora stavit ćemo točku i krećemo naprijed u novo doba u službi građana. 
 
Interaktivnim pristupom planiranja promjena i kreiranja budućnosti kakav ima Dragan Vulin, a koji podrazumijeva aktivan i realističan odnos prema socijalnim problemima kojima se bavimo možemo uistinu očekivati pozitivnu budućnost. Pragmatičnost u rješavanju problema i stvaranju programa i projekata jedna je od Vulinovih najjačih strana, a upravo je to ono što ovaj grad danas treba. 
 
Pokrenuti naš grad kaže Vulin, može jedino u suradnji sa sugrađanima i uz njihovu pomoć i kaže da je upravo zato podrška koja je iz dana u dan sve znatnija, a ujedno je i veća motivacija za srčaniji rad, ali i obveza da se povjerenje koje građani daju opravda, a to povjerenje Vulin i njegov tim ne uzimaju olako. 
 
 
Situacija u našem gradu danas je loša, ali ima razloga za optimizam jer to ne mora biti tako. Osijek ima sve što mu treba da bi bio moderna metropola. Ako se raspoloživa sredstva angažiraju na konstruktivan način, ako se uloži osobni trud i energija u vrlo kratkom roku može se napraviti puno toga. U prvom redu moramo našim sugrađanima omogućiti da ovdje mogu ostvariti egzistenciju i da od svoga rada mogu napredovati i imati koristi, te pristupati i kulturi i sportu na drugačiji način, odnosno staviti ih u funkciju generiranja ne samo sadržaja za naše sugrađane već i generiranja prihoda. Potrebna je socijalna osjetljivost i ne treba obećavati ništa nerealno, ali socijalno ugroženim skupinama grad mora priskočiti u pomoć. A jedna od najboljih socijalnih mjera je otvaranje radnih mjesta i mada ih grad ne može direktno otvarati, gradonačelnik i gradska uprava kojoj je na čelu moraju biti proaktivni i angažirani u stvaranju okvira poticajnih mjera koje će omogućiti da se ovaj cilj ostvari.  Naš grad nije bez perspektive, on ima brojne komparativne prednosti i resurse, ali svim raspoloživim sredstvima treba upravljati odgovorno i stručno. Osjek jednostavno mora bolje od ovoga što danas živi, a jedan bolji život u našem gradu zajednički ćemo ostvariti u nedjelju, 21. svibnja. 
 
Više na: 
   
 

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba