9. IZBORNI SABOR HDSSB-A: HDSSB je brend građen godinama. Nećemo ga se odreći

Na izvanrednom izbornom saboru HDSSB-a u nedjelju je u Osijeku za predsjednika stranke izabran utemeljitelj HDSSB-a i saborski zastupnik Branimir Glavaš, a 229 nazočnih na saboru je izabralo i druga stranačka tijela. Na konferenciji za novinare, nakon sabora, Glavaš je izvijestio kako je za predsjednika izabran javnim glasovanjem, jer nije bilo drugih kandidata.
 
Sabor je  izabrao i druga stranačka tijela, poput Glavnog odbora, za čijeg je predsjednika izabran Josip Salapić, a politički tajnik stranke je Ivan Drmić.
 
Glavaš također dodaje da je imenovan 51 povjerenik stranke za jedinice lokalne samouprave u pet slavonskih županija, dok su prije raspuštanja općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranačkim ograncima bile 'pokrivene' 64 jedinice lokalne samouprave u Slavoniji i Baranji.
 
Ponovio je kako će povjerenici, kao budući nositelji stranačkih aktivnosti, biti potpuno samostalni u radu na svojim područjima, moći će imenovati članove svoga Povjerenstva i sastavljati izborne liste, a odgovarat će predsjedniku stranke i Izvršnom odboru.
 
Glavaš je izvijestio da je izvanrednom saboru nazočilo 229 članova s pravom glasa, a stranka ima još oko 150 članova, koji su obavili reviziju članstva od kraja rujna do danas, ali nisu bili nazočni Saboru, odnosno da ovoga trenutka HDSSB ima u članskom registru oko 370 članova.
 
Glavaš: Novi članovi HDSSB-a samo uz dva supotpisa preporuke  
 
Podsjetio je kako se od danas u stranku ne može upisati nitko bez dva supotpisa preporuke članova HDSSB-a, o čemu odlučuje Izvršni odbor, a mogućnost povratka u HDSSB pruža se i isključenim članovima koji, godinu dana nakon isključenja, zahtjev za povratak mogu podnijeti Časnom sudu, a konačnu odluku donosi Izvršni odbor.
 
Dodao je kako je podnio izvješće o radu HDSSB-a u proteklih 12 godina, u kojem je, kako tvrdi, iznio neke pojedinosti o problemima unutar stranke koje širem članstvu nisu bile poznate te da je početna pozicija s koje HDSSB kreće nakon održanog izbornog sabora za njega "zadovoljavajuća i optimistična".
 
 
"HDSSB je teško ranjen, ali sam duboko uvjeren da će ozdraviti i stati na svoje noge, jer za to imamo dovoljno vremena", ustvrdio je Glavaš.
 
Na upit novinara odgovorio je da se na stranačkom saboru nije raspravljalo o koalicijama koje HDSSB ima na državnoj i županijskoj razini, već je stranački izvršni odbor ovlašten da donese konačnu odluku o sudjelovanju u vladajućoj većini u Hrvatskom saboru.
 
(Hina)

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba