HDSSB Brodsko – posavske županije: Slavica Lemaić o odlukama nove vladajuće koalicije Mirka Duspare i SDP-a

NEPOTEBNI NOVI NAMETI BROĐANIMA
(ODLUKE NOVOG SAZIVA GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA)
Povećanje prireza i komunalnih naknada u Slavonskom Brodu je nepotreban i neprihvatljiv čin, novi udar na ionako nizak standard Brođana, a iskazuje nesposobnost koalicije Mirka Duspare i SDP-a da upravlja gradom. U prilog tome govore i obrazloženja novih većih nameta kao što su završavanje započetih objekata u gradu, bazena, tržnice…U planu financiranja tih i drugih projekata nigdje ne stoji da će izvor financiranja biti sve veća i veća oporezivanja Brođana, a poglavito to nije govoreno u izbornoj kampanji kada su se ti objekti malo-malo svečano prezentirali.

Tako se nameće zaključak da je odluka o smanjivanju komunalnog doprinosa za legalizaciju objekata na jednu kunu koju smo mi iz HDSSB-a pozdravili samo prozirna varka. Gradsko vijeće je ustvari vremenski nestabilan prihod od legalizacije zamijenila sa stabilnim, mjesečnim novim nametima raspoređenim na sve Brođane. No, bojimo se da pravi razlog za ovakve represivne odluke Gradskog vijeća leži u nečem sasvim drugom, a što opet pokazuje nesposobnost gradonačelnika da planski, sustavno i razvojno vodi ovaj grad. Odluka o legalizaciji za jednu kunu obvezuje gradsku upravu da izvrši povrat sredstava građanima koji su komunalni doprinos platili po ranije definiranom iznosu, a što je ukupno oko nekih dva milijuna kuna. I, tako će sada zbog nepromišljenosti, a poslije izborne nužnosti svi građani plaćati gradonačelnikov šlamperaj i jeftini populizam.
HDSSB se oštro protivi takvoj politici novog osiromašenja Brođana. Štoviše, tražimo da se ukinu i fiksne naknade u računima za plin i vodu koje su u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača, znači, nezakonite. Kao što su u suprotnosti s europski m načelima priuštivih cijena energije, a mi smo danas punopravni članovi Europske unije.
Umjesto novih nameta i poreza neka se gradski čelnici posvete izradi projekata kojima će Slavonski Brod povući bespovratna sredstva iz Europske unije iako se bojimo da je za to ova godina promašena. Tako će Brođani ove godine zajedno sa ostatkom Hrvatske platiti članarinu Europskoj uniji, a neće povući niti euro iz fondova jer ova vlast ne zna izraditi projekte nego sredstva osiguravati guranjem ruke u džep svojih sugrađana.


Predsjednica GO HDSSB Slavonski Brod
Slavica Lemaić


<<  Prosinac 2017  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba