Nakon neuspjelog pokušaja puča HDSSB nastavlja sa pripremama izbornog sabora u demokratskom ozračju

U posljednja dva tjedna došlo je do neuspjelog pokušaja puča, rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin na početku konferencije za novinare. "Da je to koristilo stranci nije, to sam rekao  prvog dana, to ponavljam i danas. Da nam je to trebalo nije, ali da ćemo preživjeti i ići dalje hoćemo, u to sam siguran", rekao je Vulin.

Izvijestio je javnost kako je u srijedu održana sjednica Predsjedništva stranke na kojoj je donesena odluka o pokretanju inicijative za sazivanje Izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a u roku od 90 dana.
 
Dodao je kako vjeruje i kako će učiniti sve da to bude i prije.
 
"Stav je, i odluka predsjedništva HDSSB-a da izvanredni izborni sabor bude održan po najvišim demokratskim standardima, što svakako uključuje i tajno glasovanje i vrlo jasnu proceduru kandidranja za sve čelne funkcije u HDSSB-u ali isto tako i otvorene kandidacijske liste", dodao je Vulin te istaknuo kako je upravo to ono što su Šišljagić i Burić zatražili i za što se zalažu.
 
Naglasio je kako je sve to bilo već prije u proceduri te rekao kako su se određeni problemi, neodumice i nezadovoljstva mogli, trebali i morali rješavati na službenim tijelima stranke.
 
"Nije bilo apsolutno nikakve potrebe za djelovanjem na ovakav način, tajno uz određenim skupinama izvan tijela stranke", dodao je Vulin te istaknuo kako su sazivanjem Izvanrednog sabora stranke njegov mandat kao predsjednika HDSSB-a, ali i mandati svih ostalih izabranih dužnosnika stranke na raspolaganju.
 
Govorio je Vulin i o sinoćnjem sastanku kojeg je u cilju smirivanja tenzija i pokušaja uspostavljanja dijaloga inicirao gradonačelnik Đakova Zoran Vinković. On je, podsjećamo, na njega pozvao "dvije strane". Sastanku su se, rekao je Vulin, odazvali uz njega, zamjenik predsjednika HDSSB-a Karlo Šatvar te glavni tajnik stranke Davor Boras.
 
Istaknuo je Vulin kako je ovo bio peti pokušaj s njegove strane kako bi se uspostavio kontakt. Rekao je kako je još 24. listopada telefonski zvao gospodina Šiljagića, koji do danas nije odgovorio na poziv.
 
"Očito, sada je to nadam se svima jasno, da ne postoji volja za dijalogom", rekao je Vulin te dodao:
 
"Svatko može donijeti svoj zaključak o tome kada oni spominju demokratizaciju, a odbijaju razgovor. Smatram da to nije dobro, ali meni je savjest čista. Sve što sam rekao učinio sam, jer rekao sam da ću se odazvati, pokušati na sve moguće načine zadržati jedinstvo stranke i očuvati HDSSB. Vjerujem da će ljudi prepoznati koliko je njima stalo do HDSSB-a zbog neodazivanja na ovaj poziv gospodina Zorana Vinkovića", zaključio je Vulin.
 
Poručio je Vulin svim članovima HDSSB-a, da ostanu u okviru stranke. Poručio je da je HDSSB samo jedan, da će HDSSB živjeti dalje i nastaviti dalje raditi na korist svih ljudi.

<<  Prosinac 2017  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba