NAJAVA IZBORNOG SABORA: HDSSB će funkcionirati na način koji do sada nije postojao u hrvatskoj stranačkoj povijesti

U nedjelju 8. ovoga mjeseca u Osijeku održat će se izvanredni izborni Sabor HDSSB-a na kojem bi, među ostalim, trebao biti izabran novi predsjednik stranke i usvojen novi stranački Statut. Stranačkim Statutom predviđa se potpuno novi model funkcioniranja HDSSB-a po principu političko-poslovne kompanije, najavio je na konferenciji za novinare HDSSB-ov utemeljitelj Branimir Glavaš, koji potvrđuje svoju kandidaturu za predsjednika HDSSB-a.
Stranka će, pojašnjava Glavaš, i dalje djelovati u skladu sa svojim programskim načelima, ali se mijenja način funkcioniranja, koji do sada nije postojao u hrvatskoj stranačkoj povijesti.
 
HDSSB će djelovati putem županijskih, gradskih i općinskih povjerenika, koji će u svom radu i djelovanju imati apsolutnu slobodu, a odgovarat će samo predsjedniku stranke.
 
"To je jedna novina, vrlo bitna, koju u svom statutu nema niti jedna politička stranka. Smatram da je to model koji može uspješno funkcionirati. Zbog toga koristim taj izraz franšize, i naglašavam da je HDSSB, prevedeno na ekonomski riječnik, političko-poslovna kompanija koja djeluje na prostoru od Iloka do Ilove. S time otvaramo mogućnost rada i djelovanja ljudima različitih svjetonazora, različitih političkih uvjerenja", rekao je Branimir Glavaš te dodao kako HDSSB nije i neće biti isključiva stranka.
 
HDSSB je ipak brend pod kojim treba djelovati i koji nosi značajnu startnu polaznu poziciju, gdje će olakšati rad svim zainteresiranima koji žele politički raditi i djelovati u svojom lokalnim sredinama, zaključio je Glavaš.
 
DO ČLANSTVA SA DVA SUPOTPISA PREPORUKE
 
Članom HDSSB-a od sada će se moći postati potpisanom pristupnicom prihvaćenoj odlukom Izvršnog odbora stranke ili predsjednika Stranke i to  samo uz dva supotpisa preporuke dvaju članova stranke, najavljeno je.
 
U novi stranački Statut bit će tako unešena odredba prema kojoj predsjednik Stranke imenuje i razrješava povjerenike, kao i odredba kako su povjerenici u svom političkom radu i djelovanju samostalni, uz obvezu poštivanja programa stranke, Statuta i odluka izabranih upravnih tijela stranke.
 
Također, prema Statutu stranke, rečeno je, članom HDSSB-a ne može postati osoba koja je stegovnom mjerom Časnog suda pravomoćno isključena iz Stranke. 
 
Ipak, članom iznimno može ponovno postati osoba koja je stegovnom mjerom Časnog suda stranke isključena iz stranke tek nakon proteka jedne godine od isključenja, a o tome će odluku donijeti Izvršni odbor stranke prema preporuci Časnog suda stranke.
 
HDSSB ŽELI BITI PARTNER KOJEGA SE UVAŽAVA
 
Odgovarajući na novinarski upit o koalicijama HDSSB-a sa drugim političkim opcijama, Glavaš je rekao kako je HDSSB trenutno koalicijski partner u županiji. Međutim, kaže Glavaš, to je mrtvo slovo na papiru, barem u protekla tri mjeseca. Stranka je istodobno dio vladajuće većine koju u Hrvatskom Saboru predvodi HDZ. To smo sada, to ćemo biti i sutra kada je glasovanje u Hrvatskom saboru, rekao je Glavaš, ali i najavio kako će nakon Sabora stranke zauzeti čvrst stav:
 
"HDSSB ne želi biti ničiji politički privjesak, niti u Osječko-baranjskoj županiji, niti na nacionalnoj razini. Dakle, bez obzira na našu snagu, bez obzira na broj vijećnika u Županijskoj skupštini, Gradskom vijeću ili u Hrvatskom Saboru, želimo biti partner kojega se uvažava. Naš budući odnos bit će potpuno jasan nakon 8. listopada ove godine, nakon što se održi Sabor. O tome će javnost biti izvještena", zaključio je Glavaš.

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba