Izborna skupština Općinske organizacije HDSSB Čaglin

U punoj dvorani čaglinske Kooperacije održana je Izborna skupština Općinske organizacije HDSSB Čaglin, a za predsjednika je izabran Žarko Nemeček, koji je i izabrani vijećnik u Općinskom vijeću ispred HDSSB-a na prošlim izborima za novu vlast u Čaglinu. Za članove Općinskog odbora HDSSB izabrani su Josip Vidmar, Josip Zavada, Slavko Vuković, Danijel Fridrih, Jure Tolić, Nataša Abramović, Božica Topalušić, Kruno Eklić, Ivan Matić, Mijat Barišić, Josip Mršić.
Izbornoj skupštini nazočili su saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDSSB Požeško-slavonske Dražen Đurović, saborski zastupnik Ivan Drmić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, kandidat za budućeg ministra poljoprivrede ispred HDSSB-a Željko Kraljičak, predsjednik HDSSB Vulin i osnivač HDSSB Branimir Glavaš.
 
Ocjena je svih govornika da se bez HDSSB i njegovih zastupnika neće moći sastaviti nova Vlada RH nakon parlamentarnih izbora, te da HDSSB neće stajati po strani, nego će aktivno zagovarati oporavak i razvoj Slavonije i Baranje. Svi koji budu uvažavali HDSSB-ov program dobit će podršku stranke, a u toj budućoj Vladi RH spremni su preuzeti odgovornost za resor poljoprivrede, stoga ističu svoga kandidata za budućeg ministra poljoprivrede, kao stručnog i kompetentnog kandidata i svoj program za razvoj poljoprivrede koja može cijelu Slavoniju ponovno vratiti u rang s ostalim regijama. Da to HDSSB znade pokazuje i da dva mandata kako je HDSSB na vlasti u Osječko-baranjskoj županiji ta županija napreduje, a da su ostale četiri županije u Slavoniji u kojima je na vlasti HDZ na zadnjim mjestima u Hrvatskoj.
 
Program razvoja poljoprivrede iznio je Željko Kraljičak okupljenim Čaglinčanima i obećao razvoj i ove najzaostalije općine u Požeško-slavonskoj županiji, a istakao je da se Ministarstvo poljoprivrede mora više posvetiti Slavoniji, te kao poljoprivrednom kraju i sjedište ministastva preseliti u Slavoniju. HDSSB je spreman konkurirati i za vođenje ministarstva regionalnog razvoja sa svojim kadrovima.
 
Branimir Glavaš burno pozdravljen od svih okupljenih, se zahvalio svim članovima koji su u ovih deset godina znali sačuvati stranku i pripadnost HDSSB-u i u najtežim napadima na stranku. Prisjetio se da su upravo prije deset godina u Čaglinu osnovali općinsku organizaciju HDSSB-a kao prvu u Požeško-slavonskoj županiji. Bit budućih izbora je promjena struktura koje se samo mijenjaju na vlasti, oni koji su Hrvatsku pokrali najduže su njome vladali i onih koji neznaju kako voditi Hrvatsku, a bili su nešto kraće na vlasti. Hrvatska treba nove i stručne snage i zbog toga HDSSB već sada ističe svoje kandidate i svoj program, dok ostali o tome šute.
 
Tekst/foto: Vladimir Protić

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba