TRIBINA HDSSB-a:”Ozbiljna smo stranka koja je spremna suprotstaviti se dosadašnjim opcijama”

“Razvoj sela za obnovu Hrvatske” naziv je javne tribine koju je organizirao HDSSB a sa željom da se predstavi program te stranke za obnovu hrvatske poljoprivrede. Tim programom, istriču u HDSSB-u, jamči se povratak dostojanstva hrvatskom seljaku i hrvatskom selu. Skupu su prisustvovali i utemeljitelj stranke Branimir Glavaš, sadašnji predsjednik Dragan Vulim i saborski zastupnici Ivan Drmić i Dražen Đurović. – Ovo je već sedma stručna tribina koju smo do sada održali a i nastavit ćemo to činiti širom Slavonije. 
Želimo u direktnoj komunikaciji s građanima, bez obzira koje su političke opcije ili uopće nisu stranački opredijeljeni, pokazati im da smo ozbiljna stranka koja je spremna suprotstaviti se dosadašnjim opcijama. Njihovi ljudi su pred izbore dolazili u Slavoniju i demagoškim metodama obmanjivali biračko tijelo a kada su na izborima dobili povjerenje, odlazili su u Zagreb i zaboravili Slavoniju. HDSSB je jedina politička opcija koja vodi brigu o svom zavičaju – rekao je, među ostalim, Branimir Glavaš.
 
Program HDSSB-a za obnovu hrvatskog sela i poljoprivrede predstavio je stručni tim na čelu s dr.sc.Željkom Kraljičkom kojega je ova stranka istakla kao kandidata za ministra poljoprivrede. Osim njega, govorili su i dr.sc.Stjepan Ribić, dr.sc.Andrija Pozderović i dipl.ing.Ranko Radunović. – HDSSB evo, čini što još niti jedna stranka nije učinila-predstavljamo svog kandidata za ministra. Vjerujemo kako niti jedna opcija neće moći nakon izbora sastaviti Vladu bez nas i mi na ovaj način pokazujemo da smo za to spremni. Pozivamo i druge stranke: Dajte predstavite svoje ljude i svoje programe, pa da vidimo tko što nudi – rekao je Dragan Vulin.
 
U nastavku javne tribine govorilo se o niz problema danas na selu i u poljoprivredi, kao i na razini Hrvatske pa je primjerice, ukazano na sve loše strane legalizacije. Od građana, rečeno je, ‘izvuklo’ se 100 milijuna kuna koji su se mogli bolje utrošiti a svejedno je 550 000 objekata ostalo nelegalizirano jer vlasnici za to nemaju novaca. HDSSB se zalaže za opću legalizaciju i za jednu kunu. ?Hadeesesbeovci’ su nadalje aktualnoj Kukuriku koaliciji zamjerili podjelu Hrvatske na dvije regije pa se dogodilo da je osiromašena Slavonija ‘u istom košu’ s bogatim Zagrebom što oSlavoncima otežava i povlaćenje novca iz EU i dolazak investitora na to područje. Aktualnoj vlasti je zamjerena nesposobnost da iz fondova EU ‘izvuće’ više novca. Dotaknut je, nadalje, i problem prekomjernog uvoza loše hrane svih vrsta iako, uvjereni su u HDSSB-u, Hrvatska može proizvesti dovoljno hrane za svoje potrebe…Dr.Željko Kraljičak detaljno je predstavio kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve u poljoprivredi među kojima je kao posebno važne istakao vraćanje dohotka na selo, bolje iskorištavanje sredstava EU fondova i povećanje prihoda od poljoprivrede.
 

<<  Veljača 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba