Predizborni skup u Županji

Dana 28. listopada održan je predizborni skup u Županji, u kinodvorani „Mladost“. U dvorani prepunoj gostima nazočili su i utemeljitelj HDSSB-a general Branimir Glavaš, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, predsjednik Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku Vladimir Šišljagić, saborski zastupnici Dinko Burić, Krešimir Bubalo i Josip Salapić te predsjednica Glavnoga odbora HDSSB-a Danijela Lovoković.
Nazočnima su se obratili Danijela Lovoković, Dinko Burić, Željko Kraljičak, Krešimir Bubalo, Josip Salapić, Vladimir Šišljagić, Dragan Vulin i Branimir Glavaš.
Utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš je poručio kako je stranka izložena udarima sa svih strana, kriminaliziranju i etiketiranju različitim imenima, a posebice se osvrnuo i na napade Milorada Pupovca. Pri tom je naglasio planove svoje stranke u skoroj budućnosti odnosno u kakvoj budućoj Vladi vidi HDSSB. Ta stranka zasigurno ne će biti sudionik nove Vlade ako u njoj bude sjedio SDSS. Nije Glavaš ostao dužan ni IDS-u i njegovu predsjedniku Borisu Miletiću koji je nedavno izrazio zgražanje nad osnivanjem Slavonske sokolske garde: „On se hvali kako su se njegovi nonići borili protiv takvih uniformi. Mi dopuštamo da su se njegovi nonići borili za Titovu Jugoslaviju, to je njihov problem i njihovo pravo. No, naši djedovi su se borili za slobodnu hrvatsku državu i mi smo na to ponosni. Ako mi njemu dajemo pravo da se on hvali time što su se njegovi nonići borili za Jugoslaviju, neka on nama ne oduzima pravo da se mi ponosimo time što su se naši djedovi borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku!“ Pošteđena nije ostala ni predsjednica HNS-a Vesna Pusić koja je svojim izjavama uvelike sudjelovala u etiketiranju i blaćenju HDSSB-a. Ona se u medijima postavila s visoka te rekla kako HDSSB ne želi u Vladi. No Glavaševa je reakcija potvrdila da je HDSSB stranka koja nedvosmisleno postavlja uvjete koji podrazumijevaju nesudjelovanje Vesne Pusić u budućoj Vladi.
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, kao nositelj liste za V. izbornu jedinicu, naglasio je da Slavonija mora imati svoje predstavnike u budućoj Vladi, ali ne kao do sada kvazislavonce koji su zastupali samo svoje i uske stranačke interese, pri tom nimalo ne mareći za interese ljudi iz zavičaja koji su im dali povjerenje. U budućoj hrvatskoj Vladi ne želimo obnašati samo dužnosti u ministarstvu poljoprivrede, nego odlučivati o svim važnim i bitnim pitanjima regionalnog razvoja, ali i hrvatske nacionalne politike.
Na predizbornom su skupu nazočne zabavljali Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac.

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba