PREDSTAVLJANJE PROGRAMA U VUKOVARU: Ministarstvu poljoprivrede mjesto je u Slavoniji

Ministarstvu poljoprivrede mjesto je u Slavoniji, poručio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin s predstavljanja programa koalicijske liste HDSSB-a i HKS-a u Vukovaru. Inicijativa o preseljenju resora poljoprivrede u HDSSB-u postoji od ranije, a posebno tu ideju ističu u Vukovaru, koji je, kažu, puno pretrpio od Domovinskog rata i koji je zaslužio da se dio ureda Ministarstva preseli u ovaj grad i osiguraju nova radna mjesta za Vukovarce.
Preseljenjem Ministarstva poljoprivrede u Slavoniju, u kojoj je sjedište poljoprivredne proizvodnje, sigurno bi se otvorilo novih dvije do tri tisuće radnih mjesta i zaustavilo iseljavanje mladih, smatra HDSSB-ov predsjednik i prvi na listi koalicije HDSSB-HKS u petoj izbornoj jedinici Dragan Vulin.
 
U cijelom resoru, podsjeća, zaposleno je između 5 i 6 tisuća ljudi, od kojih se najveći broj nalazi u Zagrebu.
 
"Smatramo to nedopustivim iz jednog jednostavnog razloga, što svi mi, i ovdje u Slavoniji porezni obveznici, plaćamo plaće za te zaposlene, a upravo porezi na dohodak i ostali doprinosi iz njihovih plaća slijevaju se u proračun grada Zagreba. Ja ću malo biti grub pa reći, lako je onda biti pametan gradonačelniku grada Zagreba, tko god on bio", kaže HDSSB-ov predsjednik.
 
Gotovo cijela državna administracija nalazi se u glavnome gradu. Zbog toga je proračun Zagreba veći od 7 milijardi kuna godišnje, što kaže Vulin, znači više od svih drugih općina i gradova i županija u Hrvatskoj.
 
"Lako je onda dijeliti, odnosno obećavati i besplatne udžbenike, lako je graditi fontane i ne znam što sve ne, ono što gledamo ovih dana. Pa to bi svatko mogao da ima takav proračun, ali smatramo to nepoštenim, nekorektnim da se iz cijele Hrvatske slijeva tamo gdje je ionako najbolji standard u Hrvatskoj, dakle u Zagreb", tvrdi Vulin.
 
Mjera je to na kojoj će HDSSB inzistirati nakon izbora, poručio je prvi čovjek te stranke.
 
Iz koalicijske Hrvatske konzervativne stranke podsjećaju kako će im u fokusu biti mladi i pronatalitetna politika. Nastave li se dosadašnji negativni trendovi i ukoliko se ništa ne poduzme Slavonija će za 20 godina biti opustošena i prazna, upozorava Ruža Tomašić. Kaže kako će se koalicija zalagati za povećanje porodiljnih naknada i isplatu pune plaće majkama za sljedećih 6 mjeseci, a zahtjevat će i uvođenje porodiljne naknade do kraja radnoga vijeka za majke s četvero ili više djece.
 
"Kažu da novaca nema nema za to. Novaca ima za to, jer novac u proračunu koji se daje udrugama, te udruge zapravo, koriste se tim novcem da pljuju po Hrvatskoj. Taj novac je negdje oko milijardu kuna. Znači od toga se može puno preusmjeriti u ovo, za novorođenu djecu", smatra Ruža Tomašić, predsjednica HKS-a.
 
Hrvatski je državni proračun 105 milijardi kuna, a potroši se 120 milijardi, što je smatra šefica hrvatskih konzervativaca, apsolutno nerazumno.
 
"Ja mislim da svaka kućanica, koja je kod kuće i ima troje djece i supruga koji sam radi, ona bi mogla bolje voditi Ministarstvo financija, nego ministri do sada, jer bi točno znali gdje uzeti i kamo usmjerit taj novac. Dakle, novaca ima samo novac treba preusmjeriti i treba odrediti prioritete", poručuje Ruža Tomašić.
 
Na predstavljanju programa koalicije HDSSB-a i HKS-a u Vukovaru iznesen je i zajednički stav oko pregovora Srbije s Europskom unijom. Srbija, rečeno je, ne može nastaviti pregovore i postati punopravnom članicom Unije sve dok se ne riješe otvorena pitanja s Hrvatskom.
 
"Hrvatska, odnosno državno vodstvo, ne smije se ponašati podanički i sluganski prema Briselu, pogotovo ne prema Beogradu, jer Hrvatsku nam nitko nije poklonio. Dakle, Hrvatsku nitko nije dobio u naslijeđe, niti premijer, niti bilo koji ministar, niti itko drugi. Hrvatska je krvlju izborena i nitko se tako ne smije ponašati i nitko se ne smije u ime Hrvatske odreći niti jednog pedlja naše zemlje i ne dopustiti bilo kome da s Hrvatskom briše pod", kaže predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.
 
Nismo za sukobe i dizanje tenzija, samo tražimo ono što smatramo da je normalno, zaključuje HDSSB-ov predsjednik, poručujući kako je uvjeren da će na izborima HDSSB i HKS osvojiti između 5 i 6 mandata te da će to biti snaga koja će istinski zastupati interese Slavonije. Građanima poručuje da ne nasjedaju na silna obećanja drugih stranaka, već da samo pogledaju što je tko do sada učinio.
 
"Prije 6 mjeseci jedini je HDSSB podnio amandmane na državni proračun, kojima smo tražili novce, 187 milijuna kuna, za Slavoniju. Upravo zastupnici drugih stranaka iz slavonskih izbornih jedinica, koji su dobili povjerenje naših ljudi su glasovali protiv tih amandmana, i prtiv toga da novac dođe ovdje u Slavoniju, kao što bi vrlo vjerojatno glasovali i protiv toga da Ministarstvo poljoprivrede dođe ovdje u Slavoniju. Stoga, pozivam i sve birače da dobro razmisle, da shvate i da je velika odgovornost 11. rujna upravo na njima i da ovaj puta glasuju za sebe, za svoje obitelji i da ovaj puta glasuju za Slavoniju", poručuje predsjednik HDSSB-a.

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba