Koalicija HDSSB-HKS predlaže novi model tiskanja školskih udžbenika

Kada bi država osiguravala udžbenike za učenike, godišnje bi bilo potrebno oko 300 milijuna kuna. No, HDSSB i HKS predložili su na koferenciji za novinare u Vinkovcima novi, a kažu i jeftiniji model u hrvatskom školstvu. "Zalažemo se da državna tvrtka, nakladnička kuća, predlažemo da to budu "Narodne novine", tiska i izdaje udžbenike za svu djecu osnovne i srednje škole....
"Apsolutno ne vidim niti jednog razloga zašto bismo imali više privatnih nakladničkih kuća koje izdaju udžbenike i to po cijenama kao da se radi o debelim enciklopedijama" – kazao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin u Vinkovcima.
 
Ovaj projekt bi u prvoj godini koštao oko 150 milijuna kuna, a iduće godine bio bi jeftiniji jer bi se udžbenici naslijeđivali, kvalitetno bi se tiskali i mogli izdržati 4 godine i vraćali se u školu na kraju školske godine – predlažu u koaliciji HDSSB-HKS. 
 
Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, Ruža Tomašić apelirala je na uvođenje više  praktičnog znanja za mlade u školskim klupama. Poljoprivredne škole trebale bi biti u ruralnim sredinama, kazala je ona.
 
Osim školstva i obrazovanja, čelnici ove stranke govorili su i o poduzeću "Hrvatske šume" i istakli kako će se zalagati da sjedište ovog državnog poduzeća bude premješteno u Vinkovce. 
 
Danas imamo apsurdnu situaciju da su besplatni udžbenici osigurani u bogatijim krajevima Hrvatske.

<<  Siječanj 2018  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

hdssb youtube
zasto smo se borili 2
branimirglavasmojaborba